Vrijwilligers

Monument zoekt vrijwilliger!

Hoe werkt het?

De ‘inroostering’ van vrijwilligers gebeurt op basis van dagdelen. Op zaterdag in de ochtend van 10.00 tot 13.30 uur en in de middag van 13.30 tot 17.00 uur. Rond 12.00 uur wordt een lunchpakket bezorgd. De zaterdag is dus in twee dagdelen verdeeld, maar het is natuurlijk mogelijk om een ‘hele’ zaterdag mee te doen!


Vrijwilligers kunnen gratis de lezingenavond bijwonen op de maandagavond voorafgaand aan Open Monumentendag. Daarnaast ontvangen vrijwilligers een uitnodiging voor de (besloten) ‘officiële’ opening, voorafgaand aan Open Monumentendag.


Vrijwilligers ontvangen geen financiële vergoeding. Wel is er voor iedereen een kleine attentie.


Stuur voor meer informatie een e-mail naar vrijwilligers@monumentenstad.nl of vul hier uw gegevens in als u zich direct wilt aanmelden.

Bordje Open Monumentendag

Open Monumentendag wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers. Ook dit jaar zoeken wij voor het tweede weekend van september nog vrijwilligers die de rol van gastvrouw/gastheer willen vervullen in Goudse monumenten.


In deze rol ondersteunt u de monumenthouder tijdens de Open Monumentendagen op de afgesproken tijden. De ondersteuning kan per monument verschillen. In de praktijk worden afspraken en rolverdeling ter plaatse door de vrijwilliger rechtstreeks met de monumenthouder geregeld.


Gebruikelijke taken zijn bijvoorbeeld:

  • Ontvangen van bezoekers en hen daarbij wijzen op specifieke omstandigheden en huisregels;
  • Informatie geven over het pand. Zie hiervoor het programmaboekje.
  • Informatie geven over eventuele activiteiten in het pand zoals tijdstippen van rondleidingen, optredens en dergelijke;
  • Zo nodig bezoekersstromen reguleren. Bij grote drukte bijvoorbeeld zorgen voor een nette wachtrij;
  • Algemene informatie geven over OMD en desgewenst de algemene OMD programma folder verstrekken;
  • Tellijst bijhouden door te turven;
  • Voor zover dat kan, enkele willekeurige bezoekers een korte enquête afnemen.


Eind augustus organiseren we voor onze vrijwilligers een informatieavond. Tijdens deze avond wordt het programma van dit jaar toegelicht en is er gelegenheid tot uitwisseling van informatie en het stellen van vragen.

Haven met Tolhuis